Van Dalen

Gepubliceerd feb. 15, 22
6 min read

Internet Nederlands Woordenboek

De beste is correct in combinatie met een enkelvoudig de-woord of een meervoudig woord. Ik vind dat de beste film. Ik vind dat de beste films. Het beste is correct in combinatie met een enkelvoudig het-woord. Ik vind dat het beste boek. Als beste niet gevolgd wordt door een zelfstandig naamwoord, is vaak zowel de beste als het beste mogelijk.

Het beste is correct als u de zin na beste kunt aanvullen met een enkelvoudig het-woord of het beste kunt verkorten tot het best. Je moet de keuze maken die je zelf de beste/het beste vindt. (= de beste keuze/het best) Je moet de boeken lezen die je zelf de beste/het beste vindt.

Van Dale Pocketwoordenboek Nederlands

(= het beste boek/het best) .

‘Best’ duidt op een mogelijkheid. De trein vertrekt pas over een kwartier. Je kunt hem best nog halen. ‘Best’ kan ook ‘graag’ of ‘zeker wel’ betekenen. Ik wil best met hem ruilen. Ze vond het best gezellig. ‘Het best’ duidt op iets wat bij voorkeur moet gebeuren. Het is synoniem met ‘maar beter’.

Woordenlijst Nederlandse Taal

Als je die trein nog wilt halen, kun je het best nu vertrekken. Als je die trein nog wilt halen, kun je maar beter nu vertrekken. ned woordenboek.

Vraag Is best correct gebruikt in een zin als Je komt best met de bus, om aan te duiden dat deze manier van reizen verkieslijk is? Antwoord Een zin als Je komt best met de bus is standaardtaal in België. Het komt vooral voor in gesproken taal en in informele geschreven taal.

Online Woordenboek Nederlands Kopen

Toelichting Best is standaardtaal in het hele taalgebied in de betekenissen ‘goed’, ‘echt wel, heus wel’. (1) Hij vindt alles best. (2) Daar wil ik best eens met u over van gedachten wisselen. (3) Ze heeft het er best wel moeilijk mee. Het best(e) geeft in de standaardtaal aan dat iets de voorkeur verdient, verkieslijk of aan te raden is.

(4) Het is het best(e) om met de tram te komen. (5) Die oplossing vind ik het best(e). (6a) Als de klachten van blijvende aard zijn, kunt u het best(e) uw huisarts raadplegen. (7a) Het drukke toeristische centrum kunt u het best(e) vermijden. In België wordt best vaak zonder lidwoord gebruikt om aan te geven dat iets verkieslijk of aan te raden is, vooral in gesproken taal en in informele geschreven taal.

Taaltrainingen

Online Woordenboek Van Dale Basis Nederlands KopenHoe Vind Ik Woordenboeken?

Belgen zullen zin (8a) juist gemakkelijk kunnen opvatten als ‘het is aan te raden voor de gezondheid’. De verwarring kan voorkomen worden door het best te gebruiken als de betekenis ’raadzaam, verkieslijk zijn’ bedoeld is, zoals in (8b). (8a) Je kunt best wat minder drinken. (8b) Je kunt het best wat minder drinken.

Je kent ze wel, de taalpolitie op internet, in de digitale volksmond 'taalnazi's' genoemd. (19) ontpopt zich zo nu en dan tot zo'n taalnazi (lees in haar vorige column waarom) (nederlands woordenboek online). Deze keer geeft ze een inkijkje in de . Of het nu over internet gaat, of werkstukken, opstellen en verslagen: zelden kom je teksten tegen zonder ergerlijke taalfouten - Woordenboeken bestellen - Ruime keus.

Van Dale

De ene fout wordt al wat makkelijker vergeven dan de andere, enkele zijn onvergeeflijk. Hier een top 10 van taalfouten die menig taalnazi je nooit zal vergeven. 1. geen komma's in lange zinnen Ik krijg wel eens berichten te zien waar in een heel lange zin geen enkele komma staat hoewel dat nu echt niet zo moeilijk is of wel wat het nogal lastig maakt om deze zinnen fatsoenlijk te lezen omdat je dan zelf moet beginnen te zoeken naar de afzonderlijke delen van die zin en ja dat wordt nogal vermoeiend na een tijdje hè, dus als iedereen voortaan let op het gebruik van leestekens wordt het leven toch een stuk aangenamer voor iedereen dacht ik want zo moeilijk is het toch echt niet of zeur ik daar maar? 2.

Ik neem een schaaltje voor de kat, maar ik neem een schaaltje om de kat te voeren. 3. als/dan-fouten Is iets meer of minder groot/leuk/duur/paars/zacht/etc.? Dan! Is iets even groot/leuk/duur/paars/zacht? Als! Mijn broer is groter dan ik, maar even groot als mijn zus. 4. me of men in plaats van mijn De lessen over persoonlijke en bezittelijke voornaamwoorden zouden al op de basisschool gegeven moeten zijn, desondanks lappen velen deze simpele regeltjes aan hun laars.

Woordenboek Kopen? Goedkoopste Kantoorartikelen

Wie mijn te lang vindt, kan m'n als afkorting gebruiken. 5. hun als onderwerp De derde persoon meervoud is zij, niet hun! Zij gaan morgen op vakantie, zij hebben dat gedaan, zij willen een boek kopen. Niet hun willen een boek kopen! Hun is veelal een bezittelijk voornaamwoord: zij gaan naar hun huis, zij hebben hun huiswerk gemaakt, zij hebben hun broodje opgegeten.

y in plaats van ij 'Wil jy een hap van myn hamburger?' Jakkes, wat staat dat lelijk. 7. Jou/jouw-fouten Jou duidt het lijdend voorwerp van een zin aan, jouw is bezittelijk. Ik hou van jou is juist, achter ik hou van jouw moet nog een zelfstandig naamwoord komen, willen we er een grammaticaal correcte zin van maken: ik hou van jouw kookkunsten, bijvoorbeeld.

Woordenboeken Bestellen - Ruime Keus

weglate van de -n aan het einde van een woord Het staat slordig en geeft alleen maar blijk van luiheid; zo veel moeite is het toch niet om die letter N op het toetsenbord in te drukke? 9. spaties waar ze niet thuishoren In het Nederlands worden samenstellingen aan elkaar geschreven, in tegenstelling tot het Engels.

10. Zei zij dat ... Het is toch simpel? Zij betekent één vrouwelijk persoon of meerdere personen, als in: zij loopt of zij lopen. Het woord zei is de verleden tijd van het werkwoord zeggen. Het zou dus moeten zijn: 'Zij zei dat ...' .

Gratis Woordenboek - Van Dale

Wat is goed: ‘Deze uitvoering is het beste’ of ‘Deze uitvoering is het best’? Het is allebei goed. Wel is voor de meeste mensen alleen ‘Deze uitvoering is het best’ echt nette schrijftaal. Online Woordenboek Nederlands. In de spreektaal is in dit soort zinnen het beste heel gebruikelijk. Predicatief: geen e In ‘Deze uitvoering is het best’ wordt de overtreffende trap het best ‘predicatief’ gebruikt.

Hoe Vind Ik Woordenboeken?Online Woordenboek Nederlands

Als het best, en bijvoorbeeld ook het slechtst en het meest, predicatief worden gebruikt, komt er in de schrijftaal geen e achter. Dat is ook het geval als het best, het slechtst, het meest, enz. bijwoordelijke bepalingen zijn of bepalingen van gesteldheid. Voorbeelden: Zijn werk is helaas het slechtst. Zijn werk is helaas het slechtste.

Van Dalen

De zonsondergangen zijn hier het allermooiste. (spreektaal en informele schrijftaal) Ik zou het liefst weer naar huis gaan. Ik zou het liefste weer naar huis gaan. (spreektaal en informele schrijftaal) Wat ik het meest mis, is uitgaan met mijn vrienden. Wat ik het meeste mis, is uitgaan met mijn vrienden.

Ik vind de tompoezen van onze bakker het lekkerste. (spreektaal en informele schrijftaal) In een nogal formele zin als ‘We zijn op zoek naar een systeem waarbij de consument het meest gebaat is’ ligt het voor de hand het meest te gebruiken. In informele contexten (zoals in de zinnen hierboven) is er geen bezwaar tegen de vorm met e.

Woordenboek Nl? Kijk Hier Online

Hoe Vind Ik Woordenboeken?Online Woordenboek Van Dale Nederlands


De allermooiste zonsondergangen zie je hier (Online Woordenboek het Boekje der Nederlands taal). Deze kermis is de grootste van de Benelux. Dit hofje is het oudste van de stad.

Meer van Winkelen

Navigation

Home

Latest Posts

Beste Verzorgingsproducten - koopjes

Published Feb 28, 23
27 min read

Internet En De Koopjes - beste koop

Published Feb 27, 23
27 min read